Ohjaajat

SAKU

Pelasin nuorena koripalloa, kunnes 12-vuotiaana minut yllytettiin tanssin pariin. Tanssin liki kymmenen vuotta niittäen menestystä valtakunnallisella tasolla niin vakio- kuin latinalaistansseissa. Perheen perustamisen myötä hautasin tanssikuviot pitkäksi aikaa, kunnes aloitimme vaimoni kanssa uudelleen harjoittelun ja kilpailemisen viime vuonna 14 vuoden tauon jälkeen. Nopean paluun jälkeen olemme jo pääseet Grand Prix- kisojen mitalisijoille.

Olen valmentanut tanssiseuroissa ja kansalaisopistolla runsaasti eri ryhmiä lasten kilpatanssista aikuisten lavatanssiin, sekä tehnyt koreografioita ja antanut yksityisopetusta muun muassa hääpareille ja kilpatanssipareille.  Olen myös opettanut erityisryhmiä, kuten pyörätuolitanssia. Käytännön tueksi olen opiskellut liikuntakasvatusta ja pedagogiikkaa.
Tällä hetkellä olen kiinnostunut erityisesti fyysisen kunnon kehittämisestä ja olenkin harrastanut tanssin ohella runsaasti eri kuntolajeja kuten kuntosalia, kahvakuulaa ja oman kehonpainon avulla harjoittelua. Siksi olenkin nyt kiinnostunut omilla tunneilla yhdistämään kaksi omaa intohimoani; tanssin ja lihaskunnon.

JUHA

Juha on juuri Oulusta Helsinkiin muuttanut Diplomitanssinopettaja(AMK). Lisäksi hänellä on neljä kansainvälistä IDTA tutkintoa. Lähes koko elämänsä tanssinut Juha on kokenut esiintyjä; hän on ollut viimeiset vuodet kiinnitettynä Oulun kaupunginteatterilla tanssien useissa musikaaleissa kuten Viulunsoittaja katolla ja Housut pois. Kilpailumenestystä on kertynyt sekä tanssijana että koreografina. Tanssijana Juhalla on useita SM-mitaleja niin kilpa- kuin showtanssissa.  Latinoshown Maailmanmestaruus on taskussa vuodelta 2006. Koreografina hänen ansioihinsa kuuluvat mm. kolme perättäistä latinoshow aikuiset2 pienryhmien SM-kultaa vuosina 2011-2013. Juha oli myös yksi opettajista Tanssii tähtien kanssa – ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella. Juhan päätoiminen tanssinopettajan ura lasten ja aikuisten parissa on jatkunut jo yli 10 vuotta. Hän on myös kokenut tuomari ja tuomaroinut tanssikilpailuita Suomessa ja maailmalla. Aktiivisen esiintymisen ja opettamisen ohessa on Juha myös FDO:n varapuheenjohtaja.

KADI

Kadi on alkuperäisesti kotoisin Virosta. Tanssitaustaa hänellä on 31 vuotta ja hän on opettanut siitä noin 25-vuotta. 1994-2000 hän oli Ester Hellerma Dancemanagementin taiteellinen johtaja. Hän on ollut koreografina ja myös tanssijana monelle kansainväliselle artistille (Dave Benton, Tonjua Hawkins, Tommy Hunt jne.) Kadi on työskennellut Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä, Italiassa ja Georgiassa.

Hän on Dance Feaks tanssiryhmän perustaja, disaineri, tanssija, koreografi ja myös ompelija, niin sanotusti Big Mama. Ryhmä täyttää syksyllä jo 13-vuotta. He ovat tehneet yhteistyötä Mamban, Antti Tuiskun, Dannyn, Jari Sillanpään ja Rhino Horns & the Soul Section bändin kanssa.

Työkokemusta Kadilla on myös neljän ison konsertin ja kolmen sambakarnevaalin tuottajana.

HILU

Hilu Kangas-Ranta on opettanut tanssia vuodesta 1995 lähtien, jolloin hän valmistui tanssiurheiluvalmentajaksi. Kilpatanssitaustainen Hilu on itse harrastanut tanssia lapsesta lähtien ja voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa 10-vuotiaana. Hän oli Tanssivintin koulutusohjelmassa vuosina 1996 ja 1997 päälajinaan showtanssi, jonka jälkeen hän muutti Espanjaan ja keskittyi flamencotanssiin Andalucian Cadizissa sekä Madridissa.
Sittemmin hän valmistui Bailatino-ohjaajaksi (2003), Balletone-ohjaajaksi (2006) ja Etnobik-ohjaajaksi (2007).

Hilu on reipas ja hyväntuulinen ohjaaja ja ottaa asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioon. Hilulta voi myös tilata kursseja yritysten ja yhdistysten käyttöön. Hilu opettaa mm. salsaa, sambaa ja muita latinalaisia tansseja, showtanssia, latino showta, afroa ja bollywood-showtanssia. Tänä vuonna Hilu on ohjannut Epoossa Tellukselle lastentanssia, junioreiden showtanssia ja aikuisten tanssiliikuntaa.

HELI JA TARMO

Olemme Tanssiurheiluseura Telluksen omia kasvatteja. Seuraan olemme liittyneet 1992 ja kilpailleet viimeiset kilpailut sen 2B.ssä v.2004. Kilpailemisen jouduimme lopettamaan aikapulan vuoksi.

Pätevyyden opettamiseen ja ohjaamiseen olemme pääsääntöisesti saaneet Suomen tanssiurheiluliiton koulutuksissa. Ohjaamisen olemme aloittaneet vuonna 1995. Olemme toimineet myöskin Suomen tanssiurheiluliitossa PariBaila- ja Kuntotanssiohjaajien kouluttajina.

Sen lisäksi Heli on ollut Suomen tanssiurheiluliiton maajoukkueessa lihashuoltajana ja Nuori Suomi kouluttajana.

HENNA

Olen Henna, 16-vuotias porvoolainen ja syksyllä 2017 aloitan opiskelun kaksoistutkinnolla lähihoitajaksi.
Olen suorittanut vuonna 2016 sekä Liikuntakerhon ohjaajakoulutuksen että Liikuntaleikkikouluohjaajakoulutuksen. Keväällä 2017 kävin myös Suomen Tanssiurheiluliiton järjestämän Lastentanssin ohjaajakurssin.
Aloitin tanssin 4-5-vuotiaana BailatinoKids-ryhmässä ja sen jälkeen olen tanssinut pääasiassa paritansseja, sekä kilpailu-, että harrastemielessä. Olen myös kokeillut myös esim. Latinoshowta ja Streatia.
Olen toiminut apuopettajana 13-vuotiaasta lähtien eri ikäisten lastenryhmissä sekä vetänyt kokkikerhoa 3-4 luokkalaisille.